Tilbage

Gode råd før du importerer din egen MC1. Først skal du have standardtypegodkendelsesnummer på mc'en. Kontakt en af dine lokale mc forhandlere for at få dette oplyst.

2. Dernæst skal du kontakte Told & Skatteregionen for at få et forespørgselsskema tilsendt. Denne skal udfyldes med diverse oplysninger på mc'en, stelnummer, type, motorydelse, km-stand osv.
Denne skal sendes tilbage til Told & Skat, som så sender den besked tilbage med en foreløbig beregning af, hvor meget registreringsafgiften vil komme til at koste. Dette er ikke nødvendigvis det endelige beløb.
Hvis Mc'en kommer fra et ikke EU-land, kan der være specielle betingelser som du skal være opmærksom på, så spørg hellere engang for meget. De er efter sigende ikke ret gode til at give alle relavante oplysninger af sig selv.

3. Når du har fået fat i standardtypegodkendelsesnummeret, kan du bestille tid i synshallen. Vær sikker på at forlygten lyser til den rigtige side (med andre ord, hvis den har kørt i venstre side af vejen før, skal du have en ny forlygte), og at den ellers er klar til at blive godkendt på sædvanligvis.

4. Registreringsafgiften skal være betalt til Told & Skat, førend du kan få udleveret en nummerplade.

5. Efter at du har betalt den foreløbige beregning, bliver du indkaldt til endelig vurdering, hvor der er 3-4 taksatorer, som afgiver endelig "dom" over mc'en, og vurderingsprisen. Hvis der er skønhedsfejl, skal du endelig lade dem være i fred, indtil du har været til endelig vurdering.

6. Når den fulde afgift er blevet betalt, og mc'en har været igennem syn, kan du kontakte forsikringsselskabet. De giver dig et notat som tilkendegivelse af, at de vil forsikre din mc. Denne seddel skal du så give til motorkontoret. Motorkontoret vil tage kontakt med forsikringsselskabet med registreringsnummeret, når du har fået pladen udleveret.