Tilbage

Tyverisikring af din MC
Sørg for at vælge dem der bliver lavet til specielt til MC, der er sikkerheden større end dem til cykler og/eller knallerter. En god bøjlelås til MC koster nemt 1500kr.

En god kæde koster fra ca. 1700 kr og op alt efter længde. Den jeg har (en ABUS) skriver de at man ikke kan klippe, fryse og save over. Men der er intet der holder til f.eks. en vinkelsliber (og  tålmodighed) eller en hydraulisk donkraft (som er kraftigere en hvad kæden er specificeret til. Samtidig skal tyven have et sted at placere den så den ikke skader MC'en, mere end de stadig kan trille væk med den.

En skivebremselås skal kun bruges til at skræmme den simple tyv væk, mens du er inde hos købmanden. Jeg vil ikke her komme ind på hvor nemt det er at fjerne en skivebremselås, det kunne jo være at mit råd kom i de "forkerte hænder".

En bøjlelås igennem forhjulet kræver at de skal enten fjerne forhjulet og/eller
klippe/vride låsen over,  jo kortere bøjle jo bedre. Den skal dog være så
stor at kørsel er umuligt.

Kæde er det bedste, hvis den ikke ligger på jorden hvor der bare kan hamres
på et led indtil det giver sig. Spænd den igennem baghjulet og op omkring
sadlen. På den måde bliver det svært at få den til at ligge så stille og at man kan bruge en vinkelsliber på den, der kan heller ikke hamres, da kæden bare vil flagre, og en donkraft vil ødelægge MC'en førend kæden giver sig.

Hvis der er mulighed for at spænde kæden fast til et fast objekt. f.eks. en lygtepæl, så er det bedst at kæde  kan komme igennem stellet, og bliver monteret så højt oppe på lygtepælen som muligt. Så kan tyven ikke side bag
cyklen og arbejde på den og kæden kan ikke holdes fast mod jorden.

Alle låse er et spørgsmål om at tvinge tyven til at spendere tid på din MC, eller om han skal tage den ved siden af. Man kan også sørge for at parkere på en gade, hvor han ikke kan få mere end et par minutter ved cyklen førend der kommer nogen forbi.

Fjern CDI-boksen (Boksen hvori tændingselektronikken sidder), den er individuel for hver MC model (næsten). Så kan de ikke starte cyklen. Boksen fylder ikke mere end en 20 pak cigaretter.

Alarmer har folk vænnet sig til. Så de er kun gode hvis du selv er i nærheden og kan høre den.

Startspærre er langt bedre, men kun hvis den er monteret således at tyven ikke kan komme til den.
.
Links
ABUS
ABUS-DK