Rejser

Her kan du læse om min rejser. Den seneste er turen til Island. Den er dog ikke helt færdig, men nu kan du læse den foreløbige version, der kommer flere billeder og detaljer senere.

 

 

Her vil du finde en beretning fra mine turer til Thailand. Jeg er dernede et par gange om året. Så kig ind engang imellem. Der vil komme mere med tiden

Turen går til Thailand

 

Mit ferieudstyr og huskeseddel.

Her kan du læse mere om mit campingudstyr og de tanker jeg har gjort mig.

Jeg har selvfølgelig brugt en del udstyr igennem tiden. Men jeg synes selv jeg er kommet frem til det "rigtige" udstyr. Det afhænger selvfølgelig af hvor man skal hen og hvor meget plads mv. man har brug for.

Telt:

Jeg har valgt en model fra Khyam, model "Igloo". Det fylder lidt mere end en tilsvarende alm. Igloo. Til gengæld kan det slås hurtigt op og ned i al slags vejr. I regnvejr bliver inderteltet ikke vådt. Det var perfekt til  turen på Island, masser af barduner, så det kan modstå kraftig blæst. Det klarede, hvad mit goretex tog ikke kunne, at holde vandet ude, og det er en præstation i sig selv på Island.

Liggerunderlag:

Jeg har valgt et selvoppusteligt ligge underlag fra Wolfcamper, model "Wolf de luxe". Det blev valgt lige inden turen til Island, da det er ca. 5 cm tykt, når det er pustet op, da det jo er begrænset hvor meget græs man kan forvente at sove på, på Island. Før det havde jeg den lidt mindre model "Wolf Expedition", ligeledes fra Wolfcamper. Men det bliver kun ca. 3,5 cm tykt, og er lidt kortere og smallere. Det er fint til camping på almindelige campingpladser.

Sovepose:

Her har jeg valgt en sovepose Wolfcamper, model "Pioneer". Den kan være for varm om sommeren, men campere man i bjergene, hvor det er koldere, er den ok. Hvis man kun campere "varmt" kan modellen mindre sagtens bruges. Inden turen gik til Island valgte jeg at supplere med en silke inderpose. Den give ca. 5 grader ekstra. Som man nemt får brug for på Island. Silke blev valgt fordi det ikke fylder mere end en tegnebog. Soveposen fylder ikke meget når den er pakket sammen, og det er jo vigtigt, når man kører MC.

Rygsæk:

Igen er det Wolfcamper som er valgt, modellen er den lille "Wolf 28". Den blev ligeledes valgt lige inden turen til Island, da vi også ville vandre lidt, og den er god til lige at have madpakke og drikkevarer mv. i. Den er behagelig at have på, modsætning til de almindelige "skole-rygsække". Hvis man skal på decideret vandretur og det nok ikke den rette model. Men til mit brug er jeg helt tilfreds. Den er dog ikke helt vandtæt, hvis du går en hel dag i regnvejr.

Køkken:

Her mener jeg Trangia er sagen. Det duer under alle forhold. Jeg har 2 gryder, kedel og stegepande. Det fylder meget lidt og har aldrig svigtet.

Stol:

Det er jo et problem når man kører på MC, at have en stol med. Men er man væk i længere tid er det rart at kunne sidde andre steder end på jorden. Men Wolfcamper har en stol, model "Touring stol", som jeg nu har kørt med i nogle år. På trods af at den har ryglæn fylder den mindre en de fleste telte og jeg har altid haft plads til den. Den er lavet af aluminium og vejer derfor ikke ret meget.

Huskeseddel.

Herunder er listen over ting som jeg plejer at have med. Der er dog ting som ikke er nødvendige på mindre ture.

PAS
VALUTA
SYGESIKRINGSBEVIS
KORT
TELEFON
TOURISTGUIDE
FORSIKRINGSBEVIS
INDREGISTRERINGSBEVIS

TELT
LIGGEUNDERLAG (GRØN)
SOVEPOSE, herunder silkeinderpose

TOURING STOL
STORMKØKKEN
SPRIT + TÆNDSTIKKER
OPVASKEMIDDEL + -BØRSTE
VISKESTYKKER (2 STK.)
SERVICE 
SALT & PEBER
KAFFE & THE
MAD, herunder morgenmad
KØKKENRULLE
AFFALDSPOSER
KLEMMER
VASKEPULVER

HÅNDKLÆDER (2 STK.)
TOILETTASKE + INDHOLD 
UNDERTØJ
SOKKER
T-SHIRTS
TRØJE
BUKSER
SHORTS
BADETØJ
SANDALER
GUMMISKO
SKO
REGNTØJ

LOMMELYGTE
DÆKPILOT
KÆDESPRAY
OLIE
RESERVEDUNK(E)
PUMPE
DÆK / SLANGE(R)
LAPPEGREJ, DÆKJERN
Div. VÆRKTØJ
RYGSÆK
BÆLTETASKE + INDHOLD 
EXTRA NØGLER
KAMERA
LOMMEBOG
KASKET

FELTSPADE
VANDRENSNINGSTING

MYGGENET TIL HOVEDET