Tilbage

Turen går til Thailand

Indledning.
Jeg rejser til Thailand et par gange om året. Så denne turberetning vil blive udvidet i samme takt, som antallet af rejser derned. Så kig forbi engang imellem. Dog er denne side kun et lille udpluk af hvad jeg rent faktisk oplever dernede, det ville bliver meget omfattende hvis jeg skulle bringe billeder af alt. Men skriv gerne til mig hvis du har spørgsmål.

Noget af de første man bemærker når man ankommer til Thailand, er deres gæstfrihed. Det er ikke uden grund at man kalder Thailand for "The Land of Smile".  De vil næsten gøre alt for at hjælpe dig. De er meget imødekomne.

Afgang.
Når man lander i Thailand er det første man møder, en "mur" af varme, tropisk fugtig varme. Jeg har dog ingen problemer med den, man kan se at mange mennesker fra det kolde nord har store problemer. Det er ikke et sted at opholde sig, hvis man ikke kan tåle høj varme. I det mindste skal man holde sig fra de varmeste måneder som er april og maj, hvor temperaturen i skyggen ofte ligger tæt på 40 grader.
Lad turen begynde....
1. tur 4-11/8-2001

Deres templer er karakteristiske for Thailand hvor langt de fleste er buddhister. De er ofte meget store og flotte.


Tempel ved flagermusgrotten.

Dette tempel var ikke det primære mål. Men derimod en flagermusgrotte bag templet. Man kan måske ane figurer af flagermus på toppen at søjlerne på vejen til templet, på billedet. På vejen op til grotten løber aberne frit omkring, dyr som jeg indtil nu kun havde set bag tremmer i zoologiske haver. Grotten lugter fælt. Vi er kommet for at se dem flyve ud, hvilket de gør på næsten samme tidspunkt hver eneste dag året rundt. Der er omkring 200.000 flagermus og iflg. en lokal, skulle det tage op mod 2 timer fra den første forlader grotten og til den sidste flyver ud. Og hvilket syn. De flyver nærmest i bølger i et bestemt mønster. Efter at have stået og set flagermus flyve ud af hullet i 40 minutter var det nok og vi kørte videre.

Broen over floden Kwai.
Den nok så kendte bro over floden Kwai, ved byen Kanchanaburi, fra anden verdenskrig og som krævede mange ofrer. Var en af de ting jeg gerne ville se.


Den kendte bro over floden Kwai.

Men der er nu også masser at se på omkring broen. Den smukke flod med de specielle husbåde er en attraktion for sig.


Husbåde på floden Kwai.

Og de kan faktisk, som det ses på billedet, sejle.

I Kanchanaburi finde man også krigskirkegården. Den er den største af Kanchanaburis to kirkegårde med i alt 6982 gravsteder, som døde her under 2. verdenskrig, som japanske krigsfanger

 

En tur i det "grønne" og et kig på byen Nakhon Pathom.
2. tur 4-11/4-2002:

Naturen er selvsagt et kapitel for sig, fyldt med eksotiske planter som jeg kun kender fra film eller supermarkedet. Den bør man også tage ud og kigger på.


Vegetation omkring en mose

Naturen på billedet her, finder du i  Ratchaburi, vest for Bangkok. Her bor folk på pælehuse pga. den årlige oversvømmelse som følge af regntiden.


Pælehus

Når man er i Ratchaburi må man ikke gå glip af den store Chedi, Phra Pathom, i Nakhon Pathom, som regnes for at være Thailands ældste by (ca. 150 f. Kr.). Templets størrelse kan slet ikke gengives på billeder. Den er 127 meter høj og dermed verdens højeste buddhistiske monument. Det siges at det netop er her, at buddhismen blev grundlangt i Thailand. Den oprindelige chedi er 1000 år gammel og var noget mindre, men blev ødelagt af burmeserne. Rama d. 4. begyndte genopførslen af den i 1853. Men han døde før færdiggørelsen, så det blev Rama d. 5. som kunne indvi den.  Hele vejen rundt om templet er der små "sidetempler" med buddafigurer i alle størrelse.


En del af et "sidetempel
".

Ovenstående billede viser en enorm buddafigur i chedien, liggende. Langs figuren er der 3 steder man kan bede til budda, hvoraf det ene kan ses på billedet. Husk at tage sko af inden du går ind i et tempel og træd ikke på dørtrinnet.
I Ratcheburi fik jeg også en forsmag på den Songkran Festivalen (Thai nytår), som bliver fejret midt i April. Det foregår bl.a. ved at man sprøjter vand og noget hvidt mel-lignende pulver på hinanden. Det var sjovt at opleve, men jeg skal spare dig for billederne.

 

Kongebesøg.
Kongen i Thailand betyder meget for dem. Der hænger ofte billeder af ham på restauranter o.l. steder. Enhver i Thailand er meget stolt af ham. Jeg var ude og besøge 2 afdøde kongers paladser. Nemlig den 4. og den 5.
Den 4. konges palads ligger på toppen af et lille bjerg ikke langt fra byen Phetchaburi, og ikke langt fra havet. Inden man går indenfor, skal man af med fodtøjet. Lidt sjov fornemmelse at gå rundt på de fine marmorgulve i bare tæer.


Den 4. konges palads

På bjerget skulle der være aber m.m. Jeg så dog ingen denne dag.

Det 5. konges palads er temmelig inspireret af Europa. Han tilbragte nemlig meget tid i bl.a. Paris. Det ses tydeligt, både udvendigt og indvendigt.


Den 5. konges palads, Ban Peun Palace

Paladset ligger i den sydlige del af byen Phetchaburi, tæt på floden af samme navn. Atter engang måtte jeg kigge indenfor i bare tæer. Desværre for kongen, døde han inden at byggeriet var helt færdigt. Den sidste sten blev lagt i 1916, næsten 7 år efter man påbegyndte byggeriet.

 

Bangkok
I Bangkok er der en masse at se. Chinatown, Grand palace, Wat po, en tur på floden, golden Buddha, big Buddha oma.

Vi startede med en tur til Wat Po, som er det ældste  tempel i Bangkok der med sine 8 ha, er det største i Thailand. Stedet kaldes Thailand første universitet, fordi det var her man underviste munkene i buddas lære. Stedet blev grundlagt i det 16. årh. Du finder også en af Thailands største liggende Buddhafigur her. Man finder også Bangkoks mest ansete sted for Thaimassage her.


Liggende Buddha i Wat Po

En tur på floden, Chao Phraya, helt ud i klongerne er et must. Faktisk er floden en meget nem og hurtig transportvej, fri for den tætte trafik i byen. Om vil tage en tur i de hurtige (og larmende) Longtailboats, eller nogle af de lidt mere "rolige" er et spørgsmål om temperament.


Longtailboat og livet ved floden

Grand Palace er et kæmpe tempel og paladsområde på 218000m2  og er omgivet af en 1900m lang mur. Her opleves tempelkunst i alle farver, dekoreret med guld og glimmer, så man bliver helt overvældet.


Grand Palace

Her kan man bl.a. se Smaragdbuddhaen (i templet Wat Phra Keo), som sidder på en 11m høj trone og er udført i et stykke jaspis. Den måler 66 cm i højden og 48,3 cm i bredden. Den sidder højest da den er templets vigtigeste Buddha. Husk at være klædt på uden bare arme og ben. Man kan leje tøj ved indgangen. Grand Palace bliver i dag kun brugt til kongelige cermemonier, statsbesøg o.l.

Efter Grand Palace gik turen til Big Buddha, og derefter til Guld Buddha (Wat Traimitr) som er 3m høj og vejer 5,5 tons i rent guld. Ikke langt derfra ligger på Marmortemplet (Wat Benchamabopit), som er det nyeste kongelige tempel i Bangkok.

 

Chinatown (Soi Wanit)
Efter  et par dage i Bangkok, var det tid til at opleve noget andet end templer. Så det blev en tur  til Chinatown. Det er en noget anderledes, men også spændene bydel. Det opleves bedst på Soi Wanit, også kaldet Sampeng Lane, og gør parallelt med Yaovarat Rd. Soi Wanit er en lang smal gade overdækket med kanvasbaldakiner. Vejen er højst 2 meter bred, men alligevel lykkedes det små motorcykler at kommer igennem med vare o.l.


Soi Wanit

 

Muang Boran (The Ancient City)
Når man er i Bangkok, bør man bruge en dag på Muang Boran som ligger ca 35 km SØ for byen. Det er verdens største frilandsmuseum. Her er opført kopier af diverse templer o.a. bygninger fra hele Thailand. I alt er her 60 monumenter, som dækker 15 århundreder af Thailands historie. Her er også en minilandsby, hvor der laves forskelligt håndværk. Turen rundt kan foretages til fods, på lejede cykler eller i bil.


Muang Boran

På vejen derud kommer man forbi Samutprakarn crocodile farm. Udover en masse krokodiller er her også tigere, elefanter, flodheste m.m. Her er det også muligt at få taget et billede af sig selv, sammen med en tiger.

Ayutthaya
3. tur 12/2-13/3-2002:

Ayutthaya er Thailands tidligere hovedstad (1350-1767). Så det var en af de byer jeg gerne ville se. Men ca. 20 km før byen ligger Bang Pa In som var sommerresidens for kongerne af Ayutthaya, men efter at kongen flyttede til Bangkok, fik det lov til at forfalde, indtil Rama d. 4. begyndte at genopbygge paladset i 1850'erne. Hele området indeholder en række paladser, i meget forskellige stilarter. Det mest berømte bygningsværk er Aisawan Thi Paya Asna.


Aisawan Thi Paya Asna, og et par andre billeder fra Bang Pa-in Palace

Det er noget af det mest typiske thaiarkitektur, man kan se her. I midten ses en bronzestatue af Rama d. 5.

Herfra kører jeg videre til Ayutthaya, som ligger ca. 90 km nord for Bangkok. I sin storhedstid var byen ca. 15km2 og var dengang større end både London og Paris og havde mere end 2000 gyldne spir.


Et kig udover Ayutthaya

Selvom en stor del af byen ligger i ruiner, er den et besøg værd.

Erawan vandfaldet
Vandfaldet ligger ca. 3 timers kørsel fra byen Ratchaburi. Det er et vandfald i 7 niveuer og ligger inde i en skov.


Et af Erawan-vandfaldene

Her er frodigt, flot, fugtigt og varmt. Det er tilladt at bade i floden og vandet er dejlig varmt. Men det er kun tilladt at medbringe mad og drikkelse til det første (og nederste) niveau. Når man går videre opad, passere man en vagtpost, som sørger for at man ikke medbringe drikkelse mv. Jeg tænkte at det nok var fordi man kunne købe den slags længere oppe ad vandfaldet. Men ak, dette var ikke muligt. Vi nåede aldrig det øverste niveau, jeg var simpelthen for udmattet og tørstig, det var ligefør jeg fik det skidt. Men det var en flot tur, men husk at begynde nedturen inden du bliver helt udmattet. Vandet er så klart at man tydeligt kan se fiskene i vandet, som det for øvrigt er forbudt at fange her.

Vest for byen Ratchaburi
Området mellem byen Ratchaburi og grænsen til Burma, byder på flot natur, varme kilder, huler m.m.


En varmkilde

Vandet i de varme kilder er varmt nok til at koge æg i.


Hul i jorden

Ikke langt den varme kilde finder man et område, hvor jorden er sunket ca. 3-4 meter. Meget flot og specielt. Desværre ved jeg ikke hvad området hedder. Her var kun skilte på Thai. 


Drypstensformationer

Her efter kørte vi videre til nogle drypstenshuler.  


Et tempel i en af drypstenshulerne, Chom Phol Cave

 

 

Det var jeg hvad jeg har valgt at bringe indtil nu. Men kig ind på siden senere. Der er mere på vej.
Nyttige links.
http://www.tat.or.th/

http://www.dansk-thai.dk/

http://www.thailandlife.com/

http://www.thailandguidebook.com/

http://www.theppitak.com/

http://www.morethailand.com

http://www.palaces.thai.net/

http://www.thailandontour.com

http://www.riversuncruise.com/

Henrik Nielsen, Marts 2003

Tilbage